Chia 6-9kg

Chia 6-9kg
Malli: CdG 6-9kg
Pisteet: 0
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 66.00€
ALV 0% 57.89€

Vaihtoehdot


* chia:

Määrä:  Lisää koriin
   - TAI -   

Chian kymmenen hyötyä hevoselle

1. Kasvikunnan korkein omega-rasvahappopitoisuus auttaa hevosta saamaan kiiltävän turkin ja hyväkuntoiset jouhet.

2. Rasvahapoista apua ihonhoitoon. Chiasta apua myös kesäihottuman hoitoon.

3. Chia sisältää reilusti hyvälaatuista proteiinia ja on hyvä valkuaislisä. Chia sisältää hevoselle oleellisen tärkeää aminohappoa, lysiiniä, jota usein on heinässä ja kaurassa vähänlaisesti.

Hevosen on saatava ruokinnasta riittävästi ja oikeassa suhteessa aminohappoja proteiinien rakentamista varten. Jos jotakin aminohappoa on saatavilla liian vähän (ns. rajoittava aminohappo), rajoittaa se elimistön proteiinisynteesiä, vaikka muita tarvittavia aminohappoja olisi riittävästi saatavilla.

4. Chia geeliytyy ja tukee suoliston hyvinvointia. Geeli muodostaa suoliston pintaan suojaavan kalvon, joka edesauttaa vatsan toimintaa. Terve suolisto kykenee hyödyntämään ravintoaineet elimistön tarpeisiin tehokkaasti ja  auttaa helposti laihtuvia hevosia ylläpitämään lihasmassaa. Suojaava kalvo voi nopeuttaa myös vatsahaavaumien parantumista. Monen löysästä lannasta kärsivän hevosen vatsa on rauhoittunut säänöllisen chian käytön myötä.

5. Chia tasaa verensokeria ja hidastaa hiilihydraattien prosessointia ja imeytymistä suolistossa. Chiasta voi olla apua mm. cushingin taudista kärsiville tai kaviokuumeherkille hevosille.

6. Chia sisältää runsaasti kuitua. Ravinnon runsas kuitupitoisuus aktivoi suolen toimintaa. Aktiivinen suoli yhdessä chia-geelin kanssa kuljettaa hiekkaa pois hevosen elimistöstä.

7. Riittävä kuidunsaanti on tärkeää hevosen nestetasapainon ylläpitämiseksi. Paksusuolessa olevat kuidut sitovat nestettä elimistön tarpeisiin. Chiageeli toimii urheilugeelin tavoin vapauttaen nestettä ja ravinteita elimistön käyttöön hitaasti.

8. Chia tukee elimistön aineenvaihduntaa ja on hyvä elimistön puhdistusruoka. Joillakin hevosilla chia saattaa aiheuttaa alkuun lisääntynyttä virtsaamista kuona-aineiden poistumisen vuoksi. Toimiva aineenvaihdunta hyödyttää mm. metabolisesta oireyhtymästä ja liikalihavuudesta kärsiviä hevosia.

9. Chia sisältää runsaasti kivennäisaineita, kuten magnesiumia. Magnesium lieventää myös stressiä ja jännittyneisyyttä, joten siitä voi olla apua stressiherkille ja keskittymiskyvyn puutteesta kärsiville hevosille. Magnesium on tärkeää myös lihasten toiminnalle ja rasituksesta palautumiselle.

10. Chia sisältää monia vitamiineja, kuten B3-vitamiinia. B3-vitamiini liittyy sukupuolihormonien ja stressihormonien tuotantoon. Tästä syystä chiasta voi olla apua tammojen kiimakierron säännöllistämiseen ja kiimaoireiden helpottamiseen.


Annostus:

Hevoset ( 500 kg): 0,5 dl - 1,2 dl pvä. Hiekanpoistoon max. 2 dl korkeintaan kahden viikon ajan.

Koirat: 1 tl - 2 rkl / pvä (isot/pienet koirat). Siemenet suositellaan murkattavaksi huhmareessa tai blenderissä ravintoaineiden imeytymisen varmistamiseksi. Koiran suolisto melko lyhyt, eikä kykene tehokkaasti sulattamaan kokonaista siementä.

 

Chia-siemenet ovat todellinen kasvikunnan supertähti ja sen on sanottu olevan kaikkien superfood-tuotteiden ehdoton ykkönen. Chian erittäin laadukas ja monipuolinen ravintokoostumus on tuonut avun monien hevosten erilaisiin vaivoihin. Chiasta voi olla apua mm. kesäihottuman ja muiden iho-ongelmien hoitoon, hiekanpoistoon, lihasmassan ylläpitoon tai vatsavaivoihin ja sitä kautta myös suorituskyvyn parantamiseen.

Chian käyttö hevosille/ koirille: mm. vatsavaivoihin, hiekan poistoon, ihon hyvinvointiin, karvan ja jouhien terveyteen, verensokerin tasaamiseen, yleisen ravitsemustilan täydentämiseen.


Kasvitieteellinen puhtaus 99,9%.

Pakattu Suomessa

Kirjoita arvostelu

Nimi:


Arviosi: HUOM: HTML-koodia ei käännetä!

Tähdet: Huonoa            Hyvää

Anna varmistuskoodi (alla kuvassa):Powered By iQShop
Konitori.fi verkkokauppa © 2019